SERVICE 3/3

VOOR LEDEN VAN FNV SENIOREN


Lagere contributie

Gepensioneerden betalen een stuk minder voor hun FNV-lidmaatschap: slechts € 8,88 per maand.

Het lagere contributiebedrag wordt automatisch afgeschreven zodra je de AOW-gerechtige leeftijd hebt bereikt. Je hoeft dus niks te doen. Ben je met vroegpensioen, dan kom je ook voor het lage bedrag in aanmerking. Stuur in dat geval een brief van de uitkerings­instantie met datum van ingang van de uitkering samen met je volledige naam en lidmaatschapsnummer naar adres: FNV t.a.v. Afdeling Contributie, Postbus 9208, 3506 GE Utrecht. Korting kan tot maximaal zes maanden terug in de tijd worden verrekend.


Gratis advies bij Wmo-aanvraag

Heb je thuiszorg aangevraagd bij je gemeente of ga je dat binnenkort doen? De begeleider Keukentafel­gesprek van de FNV kan je daarbij gratis ondersteunen.

Een begeleider Keukentafelgesprek van de FNV kan je kosteloos advies geven over de Wmo-aanvraag en het keukentafelgesprek dat daar op volgt. De begeleiders zijn telefonisch bereikbaar voor vragen en advies. Je kunt een beroep op hen doen door een mail te sturen naar seniorennoordwest@fnv.nl of te bellen met ons Contactcenter (088 - 368 0 368, elke werkdag van 08:30 – 17:30 uur).


Hulp bij letselschade

Wist je dat jij en jouw gezinsleden gratis juridische hulp van de FNV kunnen krijgen bij letselschade die door iemand anders is veroorzaakt?

Wat is letselschade? Dat is schade die is ontstaan door bijvoorbeeld een medische fout, een ongeval tijdens je (vrijwilligers)werk, mishandeling of een verkeersongeluk, zoals een fietsongeval. Het gaat daarbij om schade die is veroorzaakt door een ander. Heb je letselschade? Meld je dan bij de FNV. Onze specialisten onderzoeken of je misschien recht hebt op een schadevergoeding en staan je bij tijdens het hele proces, eventueel tot in de rechtszaal. Je kunt onze hulp inroepen via het Contactcenter (088 368 0 368) of door hier een schriftelijke melding te doen.


Contact met de redactie

Wil je reageren op een artikel of heb je een vraag aan de redactie? Mail of schrijf ons.

Wil je een reactie geven op een artikel in het magazine? Of heb je een vraag aan de redactie? Mail ons dan via redactie@fnv.nl Een brief schrijven kan ook: FNV Senioren, t.a.v. Frank Smit, redactie FNV Magazine, Postbus 9208, 3506 GE Utrecht Het volgende nummer van FNV Magazine Senioren verschijnt op 10 juni.

Colofon Bijlage FNV Senioren

REDACTIE Lili Brouwer, Andrew Groeneveld, Pien Heuts, Stephan Pasman, Eva Prins, Bart Speleers, Astrid van Unen BEELD Marc Driessen, Rob Nelissen, Jeannette Schols, Marijn van der Waa OPMAAK Zippa grafisch ontwerp

Deel deze pagina