KADERLID IN BEELD

‘WEES NIET BANG VOOR INTERNET’

Tekst Bart Speleers Beeld Arenda Oomen

Kaderlid Paul Longarini (70) geeft workshops en spreekuren over digitalisering aan leden van FNV Senioren.

Tot de coronacrisis reisde Paul Longarini stad en land af voor het geven van trainingen ‘digitale vaardigheden’ aan leden van FNV Senioren en hield hij ‘digitaal spreekuur’ in het vakbondshuis in Leiden. Helaas is dat door corona onmogelijk.

WEBINARS

Maar binnenkort start Longarini wel met online bijeenkomsten (webinars) voor leden, uiteraard over digitalisering. ‘Ik leg uit hoe laptops, tablets, e-readers en smartphones werken’, vertelt het kaderlid. ‘Ook vertel ik over veilig internetten, mailen en Whatsappen. M’n boodschap is: wees niet bang voor internet, maar let op de gevaren. Die gevaren zijn bekend, denk bijvoorbeeld aan de fraude met Whatsapp, maar als gebruiker moet je wel goed weten wat je wel en niet moet doen. Daarnaast beantwoord ik in de webinars vragen van deelnemers.’

CONTACT

Longarini werkte tot vijf jaar geleden bij KLM, waar hij zich bezighield met de website van de vliegmaatschappij. Nu zet hij z’n kennis in, maar dan als vrijwilliger. Bij FNV Senioren, maar ook in de bibliotheek in Leiden, waar hij voor de coronapandemie inloopspreekuren hield. ‘Ik vind het directe contact met mensen heel leuk en prettig. Vragen beantwoorden en uitleg geven gaat dan makkelijker dan online, maar ook tijdens m’n webinars is er genoeg te leren.’ Het kaderlid hoopt dat hij weer snel het land in kan, zodat hij ook trainingen kan verzorgen voor leden voor wie een webinar nu nog een stapje te ver is.

Paul Longarini zal komende maanden een aantal webinars over digitalisering geven. Je vindt de data van deze gratis online bijeenkomsten en andere boeiende webinars hier. Ook Professionals FNV biedt gratis online trainingen en workshops aan. Bekijk hier het aanbod!

Deel deze pagina