LEZERSREACTIES

POST VAN LEDEN VAN FNV SENIOREN

CASH GELD

In de rubriek ‘Thelma & Janny geven antwoord’ stond een vraag over betalen met cash geld. Het antwoord bevreemdt me enigszins. FNV Senioren vindt dat contant betalen overal mogelijk moet blijven. Het is prima als men met contant geld kan blijven betalen, maar is dit wel verstandig? Fysiek geld is eigenlijk vies en dat moeten we in deze tijd niet willen. Ik weet dat niet alle ouderen een computer hebben en dus niet kunnen internetbankieren, maar dat is een uitstervend ras. Zelf ben ik 73 en ik kan al jaren internetbankieren en ook dan kan je heel goed in de gaten houden wat er uit gaat en wat er binnen komt. Het laatste jaar heb ik nooit meer iets cash betaalt, maar altijd met pinpas. Tegenwoordig kan dat contactloos, dus hoe makkelijk wil je het hebben. Dat sommige ouderen geen pinpas hebben, gaat er bij mij niet in. We moeten wel met onze tijd meegaan!

Marlou

KOOPKRACHT SENIOREN

Ik, man van 84, ben al meer dan zestig jaar lid van de vakbond en als dank wordt mijn pensioen al zeker twaalf jaar niet geïndexeerd. Ja, de bond sputtert wel tegen, maar doet niets wat hout snijdt. Ik heb meegelopen in Den Haag en Amsterdam, heb meegedaan met bezetten van partijkantoren en heb in het gebouw van de Tweede Kamer geroepen ‘indexatie voor elke generatie’, maar dit alles met 0,0 resultaat. Het wordt nu toch echt hoog tijd voor (legale) harde acties en ik ben volledig bereid mij hiervoor in te zetten. Zeer veel gepensioneerden zijn het spuugzat om belazerd te worden door Koolmees en Knot, die pensioenfondsen dwingen met een gemanipuleerde extreem lage rekenrente zich arm te rekenen. Het Pensioenfonds Zorg&Welzijn had in 2009 een vermogen van 71,5 miljard en twaalf jaar later maar liefst 253,9 miljard. Hoezo geen geld? Dus kom bond laat je tanden eens zien. 

Bert Fontein

Reactie van de FNV:

Beste Bert,

Jouw irritatie is heel begrijpelijk. Juist omdat de pensioenen van veel mensen al jaren niet werden verhoogd, en het oude stelsel dat niet leek op te lossen, heeft de FNV ingezet op aanpassing van het Nederlandse pensioenstelsel. Daar hebben we in 2019 met grote meerderheid positief over besloten. Op dit moment wordt er keihard gewerkt om die afspraken uit te werken en ze daarna in te voeren. Helaas duurt dat nog een paar jaar, maar dit moet wel weer leiden tot koopkrachtbestendige pensioenen. Ondertussen zetten we ons in om pensioenkortingen te voorkomen en zo snel mogelijk ook verhogingen mogelijk te maken. Daarnaast pleiten we steeds voor aanvullende maatregelen om ook de koopkracht van senioren toch op peil te houden. Onze inzet voor een wettelijk minimumloon van veertien euro per uur helpt ook ouderen met een AOW-uitkering. Die stijgt immers ook extra als deze FNV acties succes hebben. Alle reden voor senioren om deze actie intensief te ondersteunen.

Willem Noordman Dagelijks bestuurder FNV Wil jij de redactie laten weten wat je vindt? Mail dan naar redactie@fnv.nl

Deel deze pagina