VOORWOORD

BONDSVRIENDEN

Veelal word je overvallen door situaties, die bij het leven horen en een grote impact hebben. Op Hemelvaartsdag hebben wij het leven van ons sectorbestuurslid Jan Schoehuijs in besloten kring herdacht. Jan is op zijn 77e verjaardag overleden aan de gevolgen van een hersentumor.

Jan heeft veel voor de FNV betekend en was een markante persoonlijkheid. Hij was een betrokken mens, die wist waarvoor hij stond, ook als dat schuurde. Jan gebruikte altijd de slotzin: 'Solidair zijn met de rijken, de gezonden, de knappen, de intelligentsia en de meerderheid voelt zooooooo fijn.' Jan beschikte over een schat aan werkervaring, ook op het gebied van verzekeringen en pensioenen.

Over de huidige situatie was hij kritisch, maar ook zorgelijk. Net zoals zovelen, heeft ook hij gedurende het gehele gepensioneerde deel van zijn leven geen enkele prijscompensatie op zijn pensioen mee mogen maken. Er ligt een zware verantwoordelijkheid op onze onderhandelaars in dit dossier nu het op de feitelijke invulling aankomt van de nieuwe pensioenwet.

Ook zijn wij als bestuur geïnformeerd over meer actieve leden die nu moeilijke tijden meemaken. Zoals mijn, inmiddels overleden, moeder steeds zei: 'Oud worden is mooi, maar oud zijn niet'. Feitelijk is dat ook zo en wij kunnen onze bondsvrienden alleen maar sterkte en beterschap wensen.

Voor het overige wens ik jullie namens de sectorraad en het sectorbestuur een fijne zomer met jullie naasten. Laten wij er op vertrouwen dat de corona­maatregelen ons ook de ruimte daarvoor bieden.

Jan R. De Jong Voorzitter sector FNV Senioren