IN 'T KORT

HOUD PINAUTOMATEN IN STAND

Het aantal pinautomaten is afgelopen jaar opnieuw sterk afgenomen. FNV Senioren is daar niet blij mee. ‘Voor veel senioren een groot probleem.’

In een jaar tijd zijn op 900 locaties pinautomaten gesloten. FNV Senioren betreurt die negatieve trend en roept banken op om het aantal pinautomaten – met name in dorpen – op peil te houden.

‘Voor veel senioren, maar ook voor mensen met een handicap of digibeten, is het verdwijnen van pinautomaten een groot probleem’, zegt Hettie Kijzers van FNV Senioren. ‘Zij hebben moeite met digitaal bankieren en gebruiken nog vaak contant geld. Zonder geldautomaat voelen veel kwetsbare mensen zich afgesloten van de buitenwereld en dreigt vereenzaming of zelfs isolatie.’

FNV Senioren vindt dat banken ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben om deze klanten in staat te stellen van hun diensten gebruik te maken.

Beeld Marijn van der Waa

VRAGEN OVER INKOMEN?

Met vragen over AOW, pensioen, toeslagen en andere financiële zaken kun je terecht in onze Rechtenwijzer Senioren.

De Rechtenwijzer is speciaal door FNV Senioren gemaakt voor gepensioneerden en mensen die binnen afzienbare tijd met pensioen gaan. In de Rechtenwijzer vind je antwoorden op vragen over inkomensvoorzieningen en -regelingen zoals AOW, pensioen, loon, belasting, toeslagen, bijzondere bijstand en andere financiële zaken. Heb je een vraag, dan vind je op fnv.nl/rechtenwijzersenioren het antwoord!

Voor het thema ‘uitgaven’ verwijzen we je graag door naar het Nibud waar FNV Senioren veel mee samenwerkt. Het Nibud is een onafhankelijk instituut dat voorlichting geeft over de huishoudportemonnee.

Deel deze pagina