VOORWOORD

SOLIDAIR MET OEKRAÏNE

Met de zomer voor de deur hoop ik dat in Oekraïne de zon doorbreekt en dat er snel een eind komt aan die verschrikkelijke oorlog. Uiteraard veroordeelt de FNV de militaire agressie van Rusland en roept de vakbond op tot vrede.

Om onze soli­dariteit aan het Oekraïense volk uit te spreken en de vluchtelingen welkom te heten in ons land, organiseren leden van FNV Senioren allerlei bijeen­komsten en acties. Zoals in Maastricht en Alkmaar, waar in de Week van de Vakbond de Vakbondshuizen in het teken stonden van steun aan Oekraïne. Op de volgende twee pagina’s zie je daarvan een impressie.

Uiteraard heeft de oorlog invloed op ons veilige leven hier. Het bepaalt mede onze gemoedstoestand en voedt de onzeker­heid: slaat de oorlog over naar andere delen van Europa? Ook beïnvloedt de oorlog onze welvaart, denk bijvoorbeeld aan de inflatie, waardoor de prijzen van producten en energie stijgen.

Lichtpuntjes zijn dat een aantal pensioen­fondsen mogelijk deze zomer de pensioenen kunnen verhogen en dat in de Tweede Kamer veel verzet is tegen de ontkop­peling van de AOW en het minimum­loon. Het kabinet moet dit onzalige plan definitief van tafel halen. Tot dat moment blijven we heel waakzaam en zullen opschalen met acties als dat niet gebeurt!

Voor nu wens ik iedereen een heel mooie, vredige zomer. Laten we met z’n allen hopen dat dit ook zal gelden voor alle Oekraïners. Met solidaire vakbondsgroet, HETTIE KIJZERS Manager collectief senioren

Deel deze pagina