SERVICE 3/3

VOOR LEDEN VAN FNV SENIOREN


Aanvulling AOW

Ontvang je geen volledige AOW-uitkering? Dan kun je een Aanvullende Inkomensvoorziening Ouderen (AIO) aanvragen.

In Nederland zijn er AOW-gerechtigden die geen volledige AOW-uitkering ontvangen. Bijvoorbeeld omdat zij op latere leeftijd naar Nederland zijn gekomen of een tijd in het buitenland hebben gewoond. Ontvang je geen volledige AOW-uitkering? Dan kun je een Aanvullende Inkomensvoorziening Ouderen (AIO) aanvragen. Aan de AIO zitten wel voorwaarden. Zo moet het (gezamenlijk) inkomen onder het sociaal minimum vallen en mag het eigen vermogen niet te hoog zijn. Ook gelden er nog andere voorwaarden. Op de site van de SVB kun je checken of je recht hebt op een AIO en de aanvulling aanvragen. Kom je er niet uit, klop dan bij de FNV aan voor advies en hulp bij de aanvraag. Daarvoor kun je contact opnemen met het Contactcenter van de FNV: 088 368 0 368 (werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur).


Lagere contributie

Gepensioneerden betalen een stuk minder voor hun FNV-lidmaatschap: slechts € 8,75 per maand.

Het lagere contributiebedrag wordt automatisch afgeschreven zodra je de AOW-gerechtige leeftijd hebt bereikt. Je hoeft dus niks te doen. Ben je met vroegpensioen, dan kom je ook voor het lage bedrag in aanmerking. Stuur in dat geval een brief van de uitkeringsinstantie met datum van ingang van de uitkering samen met je volledige naam en lidmaatschapsnummer naar adres: FNV t.a.v. Afdeling Contributie, Postbus 9208, 3506 GE Utrecht. Korting kan tot maximaal zes maanden terug in de tijd worden verrekend.


Contact met de redactie

Wil je reageren op een artikel of heb je een vraag aan de redactie? Mail of schrijf ons.

Wil je een reactie geven op een artikel in het magazine? Of heb je een vraag aan de redactie? Mail ons dan via redactie@fnv.nl Een brief schrijven kan ook: FNV Senioren, t.a.v. Frank Smit, redactie FNV Magazine, Postbus 9208, 3506 GE Utrecht Volgend nummer verschijnt 17 december.

Colofon Bijlage FNV Senioren

REDACTIE Lili Brouwer, Andrew Groeneveld, Pien Heuts, Eva Prins, Bart Speleers, Astrid van Unen BEELD Saskia Aukema, Rob Nelisse, Milan Vermeulen, Marijn van der Waa OPMAAK Zippa grafisch ontwerp

Deel deze pagina