VOORWOORD

OP DE AGENDA

Beste lid van FNV Senioren, Ik stel me graag aan je voor: ik ben Bart Plaatje, Algemeen Secretaris van het nieuwe FNV-bestuur, dat net voor de zomer door het Ledenparlement is gekozen. De komende vier jaar zal ik me, samen met de andere bestuursleden, hard maken voor de belangen van werkenden, niet-werkenden en gepensioneerden. Ik kijk daar enorm naar uit.

Nederland telt meer dan drie miljoen senioren, die te maken hebben met hun eigen sores. Een belangrijk punt is natuurlijk de koopkracht van gepensioneerden. Verhoging van de pensioenen blijft al jaren uit, terwijl het leven steeds duurder wordt. De FNV maakt zich hier zorgen over. Onlangs werd bekend dat meer senioren doorwerken, omdat ze anders niet rondkomen (daar kun je hier meer over lezen). Ongelooflijk dat dit in Nederland nodig is.

Daarom strijdt de FNV voor een minimumuurloon van veertien euro, zodat de daaraan gekoppelde AOW meestijgt. En we gaan voor indexatie van de pensioenen, die door het pensioen­akkoord eindelijk in zicht komt. M’n collega-bestuurslid Willem Noordman praat je daar op deze pagina over bij.

Maar er spelen meer thema’s voor senioren die verbeterd moeten worden, denk aan thuiszorg (Wmo), ouderenzorg, mobiliteit en het tekort aan senioren­woningen. Ook deze punten staan op onze agenda!

Ten slotte wil ik je wijzen op de FNV-diensten voor seniorleden die in deze bijlage voorbijkomen: begeleiding bij Keukentafelgesprekken, vrijwilligers­consultatie, webinars voor senioren, Belastingservice FNV en de nieuwe Rechtenwijzer Senioren. Maak er gebruik van!

Bart Plaatje, Algemeen Secretaris FNV

Deel deze pagina