KADERLID IN BEELD

MEEDRAAIEN IN DE MAATSCHAPPIJ

Tekst Bart Speleers Beeld Marc Driessen

Kaderlid Tineke van der Meijden (70) organiseert bijeenkomsten voor leden in haar regio en trekt met haar collega’s bij de overheid aan de bel als dat nodig is.

Reislustig, dat kun je van Tineke van der Meijden (70) wel zeggen. Ze gaat vaak op vakantie, binnen Europa, naar Curaçao of New York. Andere hobby’s van de voormalig onderwijzeres en DHL- en PostNL-medewerkster zijn museumbezoek en lezen. Daarnaast vindt ze het ‘prettig om mee te draaien in de maatschappij en met belangrijke onderwerpen bezig te zijn’.

Seniorengroep

Dat laatste doet ze vooral als bestuurslid van de seniorengroep Amstel-Meerlanden, die ze vier jaar geleden met vijf andere leden van FNV Senioren oprichtte. Eén van de taken van de groep is het organiseren van bijeenkomsten, bijvoorbeeld over levenstestament en erfrecht, brandveiligheid, Wmo en mobiliteit.

Mobiliteit

De mobiliteit is in haar regio echt een dingetje, legt het kaderlid uit. ‘Senioren die geen auto meer rijden, hebben moeite om bijvoorbeeld bij het ziekenhuis te komen. Ze moeten meerdere keren overstappen met de bus, omdat plots een bushalte is verdwenen. Dan trekken we aan de bel bij de busmaatschappij en gemeenten: zorg dat die halte terugkomt. Dat doen we ook bij andere problemen, zoals met huisvesting voor ouderen en energiearmoede.’

Energietoeslag

Tineke en haar collega’s zijn nu druk met het organiseren van ledenbijeenkomsten ‘Laat geen geld liggen', die over toeslagen en inkomensondersteuning gaan. En er komt een aparte bijeenkomst over de energietoeslag. Tineke: ‘Onze regio bestaat uit vijf gemeenten die elk hun eigen toeslagregeling voor minima hebben, knap ingewikkeld. Met FNV Lokaal gaan we uitleg geven aan alle FNV-leden die de toeslag kunnen aanvragen, dus ook aan senioren die alleen AOW of een klein aanvullend pensioen ontvangen. Nuttig en leuk om te organiseren.’

Deel deze pagina