SERVICE 2/3

VOOR LEDEN VAN FNV SENIOREN

Heb jij recht op energietoeslag?

Ontvang je alleen AOW en eventueel een klein aanvullend pensioen, dan heb je mogelijk recht op de energietoeslag.

De energierekening stijgt maar verder, waardoor veel mensen in de knel zitten. Om te voorkomen dat mensen financiële problemen krijgen, hebben gemeenten van de Rijksoverheid geld gekregen om alle huishoudens met een laag inkomen achthonderd euro aan energietoeslag uit te keren. Maar wie komt in aanmerking voor de toeslag? En waar en hoe moet je die aanvragen?

De FNV heeft een aantal veelgestelde vragen over de energietoeslag voor je op een rij gezet. Op de site vind je ook een overzicht van informatie- en inloop­bijeenkomsten over de energietoeslag die de FNV in verschillende gemeenten organiseert.

Begeleiders gezocht

Heb jij ervaring met het begeleiden van groepen? Dan is de FNV Pensioenproeverij op zoek naar jou!

Sommige mensen weten het wel. Ze zitten nu al vol plannen voor na hun pensioengerechtigde leeftijd. Anderen zien er best een beetje tegenop. Een leven zonder werk, hoe geef je daar zin en invulling aan? De Pensioenproeverij is een nieuw initiatief van de FNV waarbij kaderleden een driedaagse training verzorgen voor leden die aan de vooravond van hun pensioen staan. Als vrijwillige begeleider ontvang je de vergoeding van jouw gemaakte (reis-)­kosten en voorzien we je van passende en inspirerende bij- en nascholing.

Wat vragen wij?

Het liefst heb je als FNV-lid al enige ervaring op het gebied van begeleiding en training. Je kunt je verplaatsen in onze leden, je kunt goed luisteren, doorvragen en een bijeenkomst leiden. We gaan ervan uit dat je deelneemt aan onze training en dat je tenminste een jaar actief blijft als begeleider. De Pensioenproeverijen zitten nog in de opstartfase. We streven ernaar om in 2023 op alle zes regionale vakbondshuizen een driedaagse Pensioenproeverij te organiseren. We houden daarbij rekening met jouw woonplaats. Ga naar deze pagina voor meer informatie en aanmelden!

#SamenVerder

Word contactpersoon!

FNV Senioren is op zoek naar nieuwe Contactpersonen Senioren (CPS). Meld je aan!

Als CPS’er bel je FNV-leden die bijna met pensioen gaan. Je geeft hen informatie en tips over de AOW-aanvraag, belastingen en de FNV-dienstverlening voor gepensioneerde leden. En je wijst leden op de activiteiten van de vakbond. Overdag of ’s avonds bel je met tien tot vijftien leden per maand. Het is belangrijk dat je een luisterend oor kunt bieden als daar behoefte aan is.

Binnenkort start de opleiding voor nieuwe CPS’ers. Is deze vrijwilligers­functie iets voor jou? Meld je dan aan! Op deze pagina kun je er meer over lezen en je aanmelden.

Deel deze pagina