VOORWOORD

STOP DE SCHEEFGROEI

Op het moment van schrijven is het volop zomer in Nederland. De vakanties zijn in volle gang en dit is dan toch zo’n moment om eens na te denken over wat het najaar zal brengen.

De economische vooruit­zichten zijn niet best, een torenhoge inflatie zorgt ervoor dat de koopkracht achteruit holt. We merken het allemaal. De prijzen in de winkel blijven maar toenemen, om nog maar te zwijgen over de energieprijzen.

De stijging van de AOW en de voorzichtige indexatie van de pensioenen vullen de financiële gaten echt nog niet op. De FNV maakt zich grote zorgen. Uit onderzoek is gebleken dat de inflatie de mensen met de laagste inkomens het hardst treft.

Het is hoog tijd dat we de welvaart eerlijker gaan delen: lonen (en uitkeringen) die meestijgen met de inflatie, eerlijker belasten van bedrijven en van de mensen met de grote vermogens. Om die reden is de FNV de campagne ‘Stop de Scheefgroei’ gestart.

Op de website van de FNV kun je meer lezen over het onderzoek en hoe we samen aan de slag gaan voor een beter en socialer Nederland. Het verhogen van het minimumloon en het behoud van de koppeling met de AOW is slechts één van de voorbeelden van de inzet van de FNV om voor verbeteringen te zorgen. We zijn er nog lang niet, maar stap voor stap en vooral samen komen we verder! HETTIE KIJZERS Manager collectief senioren

Deel deze pagina